Foto:

KONTICH – Vier jaar na de lancering van de Zuidrand wandelapp brengt Streekvereniging Zuidrand weer nieuwe Zuidrand-mysteries naar de regio.

Na Lint, Mortsel en Borsbeek is Hove aan de beurt. Op zondag 15 oktober kan je voor de eerste keer samen met je kinderen het mysterie van de betoverde code oplossen in het gemeentepark van Hove.

 

Speels erfgoed en natuur in je buurt ontdekken met de Zuidrand wandelapp

Streekvereniging Zuidrand ontwikkelde reeds in 2018 de interactieve Zuidrand-wandelapp voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo kan je op een speelse manier het natuurlijke en historische erfgoed van onze streek ontdekken. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren. Samen met twee detectiveduo’s Noor en Lukas, en Rani en Jerome los je vier Zuidrand-mysteries op en ontmoet je de gekste figuren. Los je een mysterie op? Dan verdien je een speurdersdiploma.

 

Laatste Zuidrand Mysterie in Hove

Op 15 oktober komt daar het laatste van vier nieuwe mysteries bij. Gerda Lambrecht, schepen voor Cultuur en Toerisme in Hove, verduidelijkt: “Tot vorig jaar kon je via de wandelapp al in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout een mysterie oplossen. De andere Zuidrand-gemeenten zijn al langer vragende partij om daar nieuwe wandelingen aan toe te voegen. Met de Streekvereniging Zuidrand spelen we daar nu op in. Achter de schermen werd vorig jaar hard gewerkt aan nieuwe wandelingen en verhalen. Na nieuwe mysteries in Lint, Mortsel en Borsbeek onthullen we op 15 oktober het laatste mysterie in Hove. De bestaande wandelingen kregen ook meer zichtbaarheid met prikkelende infoborden aan de start van de wandelingen. Een gloednieuwe brochure bundelt alle wandelingen. Zo kan je nog sneller beginnen aan je ontdekkingstocht.”

Zin om zelf als eerste het nieuwe mysterie op te lossen? Download dan snel de gratis app Zuidrand Mysteries via AppStore of PlayStore en rep je naar het gemeentepark in Hove.

Je vindt alle info en mysteries op: https://www.toerismezuidrand.be/nl/wandelapp

Streekvereniging Zuidrand

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband rond cultuur, erfgoed en toerisme tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Persbericht: De Zuidrand

Foto: Cover:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *