Foto: inspiratiegids

De Zuidrand, dat is (net) niet Antwerpen, de perfecte schakel tussen stad en platteland. Dichtbij alles, met groene gebieden,

eeuwenoude kasteeldomeinen en enorme forten. Tel daar talrijke fietsmogelijkheden, gezellige terrasjes, heerlijke streekproducten en leuke logeeradresjes bij en je hebt redenen genoeg om eens te komen proeven van de Zuidrand.

 

De nieuwe inspiratiegids van de Streekvereniging Zuidrand neemt je mee langs de mooiste plekjes en te ontdekken pareltjes van de streek. Je krijgt enkele proevertjes aangereikt, afgewisseld met tips om je bezoek aan de Zuidrand nog aangenamer te maken.

“De inspiratiegids bestaat al langer, maar kreeg wegens groot succes een volledige update met nog meer mogelijkheden om de streek te ontdekken”, vertelt voorzitter Bart Seldeslachts. “De Zuidrand is ideaal gelegen en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek vanuit Antwerpen, Lier en Mechelen. Zowel via de fietsostrades als met de trein kan je starten aan je ontdekking van de streek.”

Of je nu een bezoek brengt aan kasteeldomein Hof ter Linden in Edegem, met wat vrienden wil gaan karten, bowlen of karaoke zingen, een wandeling maakt langs de oude spoorwegberm in Kontich of Klein-Zwitserland in Mortsel, met de kinderen sterren gaat kijken bij volkssterrenwacht Urania in Hove, het fort van Borsbeek wil verkennen, de molen van ’t Heiken in Aartselaar bezoekt of gezellig wil vertoeven in de tuin van het heemmuseum Den Aker van Lint, de inspiratiegids van de Zuidrand zet je op de juiste weg.

Neem je de streek graag mee naar huis? Dan heeft de gids enkele aanraders om streekproducten te proeven én te kopen. Lekkere biertjes, hoeve-ijs en zoete gebakjes laten je nog lang nagenieten van je bezoek aan de Zuidrand. De Zuidrand strekenmand, boordenvol streeklekkers, is ook het ideale cadeau voor echte foodies!

 

Heb je zin gekregen om de Zuidrand te verkennen?

Download dan de digitale versie via www.toerismezuidrand.be/inspiratiegids of haal een gratis exemplaar bij de vrijetijdsdiensten van de Zuidrand-gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

 

 Streekvereniging Zuidrand

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband rond cultuur, erfgoed en toerisme tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Persbericht: De Zuidrand • Streekvereniging

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *