Foto copyright: ©agfa/mortsel-media

Zo zullen we ons altijd de drie kapoenen van het broedjaar 2024 blijven herinneren.

Foto copyright: ©agfa/mortsel-media

MORTSEL – De extreme weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben een zware tol geëist.

De drie jongen slechtvalkjes zijn onderkoeld geraakt door de aanhoudende wind en door het gebrek aan voedsel door het stilvallen van de vogeltrek. Mogelijk speelt ook vogelgriep een rol.

Gisteren en vanochtend zijn de drie jongen één voor één overleden, waardoor de nestkast nu leeg is. Dit is voor het eerst dat kuikens hier sterven, na 16 opeenvolgende jaren van succesvol broeden, vertelde ons Marc Hofman ( Manager Waste & Wastewater | O/VGM/Milieudienst) ons vandaag.

Gelukkig is de populatie slechtvalken inmiddels groot genoeg om dit soort gebeurtenissen op te vangen. Het is altijd triest om te zien dat jonge kuikens sterven, vooral na zo’n lange periode van succesvol broeden.

Hopelijk zal het slechtvalkenpaar in het volgende broedseizoen meer geluk hebben en kunnen genieten van gezonde en sterke jongen. De natuur kan soms wreed zijn, maar gelukkig is de populatie slechtvalken sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen.

Hopelijk zullen de overige volwassen slechtvalken blijven floreren en kunnen bijdragen aan het voortbestaan van deze prachtige vogelsoort.

Eén reactie op “Drama op schoorsteen Agfa: Na 16 jaar succesvol broeden sterven voor de eerste keer alle 3 jongen slechtvalkjes”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *