Armand Segerslei

Vrijdag 10 november heffen de bewoners van de Armand Segerslei het glas op hun nieuwe straat. De voor hen mooiste en gezelligste straat van Mortsel wordt er alleen maar beter op. De straat werd namelijk van gevel tot gevel heraangelegd, met aandacht voor voldoende groen en subtiele snelheidsremmers voor het gemotoriseerd verkeer. Zo ligt er in het midden van de straat een smalle kasseistrook. Vroeger nodigde de brede rijbaan sommige automobilisten uit om snel te rijden en zich niet aan de fietsstraatregels te houden. Bij de heraanleg werd daarom uitgegaan van het principe om van de Armand Segerslei een aangename woon- en fietsstraat te maken.

 

Brede voetpaduitstulpingen nodigen uit tot ontmoeten en zelfs spelen op straat door middel van een bank en een hinkelpad. Daarnaast werd er ook plaats voorzien om 60 fietsen te stallen in openbare fietsenstallingen. Het aantal parkeerplaatsen blijft zo goed als ongewijzigd.

 

Het gaat om het gedeelte tussen de Antwerpsestraat en het pleintje. Enkele jaren geleden werd het gedeelte tussen het pleintje en de Edegemsestraat al heraangelegd met een nieuw voetpad, groenzones en een nieuwe rijbaan.

 

Burgemeester Erik Broeckx is alvast enthousiast: “Een kwaliteitsvolle en veilige straat bevordert het welbevinden en de sociale contacten van de buurt. Daarom zullen wij blijven investeren in het openbaar domein.”

 

De heraanleg startte begin augustus 2023 en is nu zo goed als klaar. Begin 2024 worden bomen en vaste planten aangeplant. De grasdallen worden wel al ingevuld met een klavermengsel. Volgende week zal de aannemer hier en daar nog enkele kleinigheden afwerken. Een aannemer die de buurtbewoners trouwens uitdrukkelijk bedanken met affiches voor de ramen. Een buurtbewoner: “Tijdens de werken hebben zij hun uiterste best gedaan om oude mensen mee de straat te helpen oversteken en ’s ochtends mee fietsen en kinderen uit hun deur te heffen. Ze kregen geregeld een tasje koffie aangeboden van de buren en we vonden het dan ook maar heel gewoon om ze te bedanken om onze straat als een woonplek te zien en niet als één of andere werf.

 

Na het straatfeest vrijdagavond 10 november zal de straat opnieuw toegankelijk zijn voor verkeer en dus ook om te parkeren.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel
Foto’s: copyright @mortsel-media

Foto: Armand Segerslei

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *