Foto:

MORTSEL – De dienst stadswerken van lokaal bestuur Mortsel verhuist in het voorjaar van de huidige locatie in de Sint-Benedictusstraat

(in de volksmond ‘de werf’) naar een nieuwe locatie op de Heirbaan, naast het recyclagepark. Dat betekent dat de site in de Sint-Benedictusstraat een nieuwe invulling krijgt.

Team Ciril zal op deze locatie een modern woonproject in een groene oase bouwen. Door duurzaam te bouwen, komt er heel wat ruimte vrij voor een grote groene zone. In deze groene zone leggen we een openbaar park aan. Nieuwe woningen én een heel stuk groen dat er dus bij komt in hartje Mortsel.

De nieuwe straat die doorheen deze site gaat, heeft nog geen naam en daar betrekken we graag de inwoners van Mortsel bij. We zoeken een gepaste naam met link naar Mortsel en de omgeving. We geloven heel sterk in de aanwezige creativiteit in Mortsel en maken hier graag gebruik van om deze nieuwe straat van een naam te voorzien, samen met de mensen die Mortsel hun thuis noemen.

 

Heel de maand maart kan je voorstellen indienen voor deze nieuwe straatnaam. Je argumenteert door de link met Mortsel en/of omgeving te duiden en waarom dit een prima naam zou zijn.

Uit de, hopelijk, vele voorstellen maakt het college van burgemeester en schepenen een eerste selectie op 2 april. Ze doen dit op basis van een aantal criteria, zoals de spelregels die we hanteren, maar ook de mate waarin de nieuwe naam past bij de omliggende straten.

 

Vanaf 3 april kan je op deze eerste selectie van voorstellen stemmen. Het voorstel met de meeste stemmen wordt dan voorgedragen als voorlopige straatnaam op de gemeenteraad eind april.

 

Wie weet wandel jij binnenkort door de straat die jouw voorgestelde naam draagt!

 

Hoe werkt het?

 

  • Registreer je op mortselbestuift.be
  • Geef jouw voorstel voor een straatnaam en geef een duidelijke toelichting en motivatie. Lees ook eerst de spelregels snel even door, zo weet je wat er mag en kan.
  • Vanaf 3 april kan je stemmen op een shortlist van maximaal vijf voorstellen die werden weerhouden.
Persbericht: lokaal bestuur Mortsel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *