Groen Mortsel pleit voor toegankelijke doorgang naar Action en Wibra
Sinds eind juni hebben nieuwe hekken in de doorgang van de Statielei in Mortsel richting Action en Wibra voor ophef gezorgd. Groen Mortsel uit haar bezorgdheid over de toegankelijkheid van deze doorgang voor minder mobiele mensen met rollators en rolstoelen, maar ook voor kinderwagens, bakfietsen enz…en vraagt om maatregelen te nemen die een vlotte toegang tot de winkels voor iedereen garanderen.
De hekken, geïnstalleerd door bewoners van appartementen boven de doorgang, zijn een reactie op klachten over fietsers en brommers die de doorgang te snel zouden doorkruisen. Hoewel de bedoeling van de hekken is om fietsers te dwingen af te stappen en zo de veiligheid van voetgangers te vergroten, constateert gemeenteraadslid Nadia Saouti van Groen Mortsel dat deze maatregel onbedoelde gevolgen heeft voor mensen met rolstoelen, rollators, kinderwagens, bakfietsen, nooddiensten en anderen.
Saouti benadrukt dat “deze hekken het voor rolstoelen, rollators, kinderwagens, bakfietsen, nooddiensten, … onmogelijk maken om zonder lange omweg de winkels te bereiken”. Groen Mortsel roept de inwoners op om de hekken te verwijderen en alternatieve maatregelen te overwegen die zowel de veiligheid als de toegankelijkheid waarborgen.
De partij doet ook een beroep op de stad Mortsel om zich te blijven inzetten voor een toegankelijke stad voor iedereen. Groen Mortsel vraagt de stad om in gesprek te gaan met betrokken partijen zodat passende maatregelen kunnen getroffen worden om de belangen van alle inwoners te dienen, zonder de toegankelijkheid in het gedrang te brengen.
Saouti benadrukt het belang van een inclusieve en veilige stad waar iedereen toegang heeft tot essentiële diensten waar niemand achterblijft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *