MORTSEL-DORP CONCERT We gaan weer de Spaanse toer op!
Zondag 23 april bekronen we het 10e seizoen van de Mortsel-Dorp Concerten met een gouden rand. Jong dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde, onder de bezielende leiding van dirigent Johannes Dewilde, brengt samen met de Argentijnse gitaarvirtuoos Luciano Massa in wereldpremière het programma “DIA TRAS DIA”.

Amaranthe, sinds 2022 eerste op de wereldranglijst van Interkultur, categorie “kamerkoren”, werd tweemaal gekroond tot wereldkampioen op de World Choir Games in 2021.
Met dirigent Johannes Dewilde groeide het koor uit tot een gevestigde waarde in het koor- en muziekleven in Vlaanderen en Europa. Johannes zelf is internationaal gewaardeerd als koorcoach en jurylid voor festivals, wedstrijden en conservatoria.
Luciano Massa studeerde af als professor klassieke gitaar aan de Universidad Nacional de La Plata (Argentinië), speelde talrijke concerten in diverse landen en woont momenteel in Gent, waar hij concertoptredens combineert met het geven van lessen klassieke gitaar aan de Kunstacademie van het GO!

Het programma
“DIA TRAS DIA” wordt een veelzijdig concert met Spaanstalige liederen uit alle windstreken, deels a capella, deels met gitaarbegeleiding. Een kleurrijk, gevarieerd, virtuoos maar ook intiem programma. Frivool en speels, melancholisch en innemend. Een boeiende tocht over Spanje, het Baskenland en Latijns-Amerika. Speciaal voor de gelegenheid schreef de Belgische
componist Noah Thijs met DIA TRAS DIA de titelsong voor deze productie. Een wereldpremière voor de Mortsel-Dorp Concerten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *