Video:

Foto: Inspiratiegids

Cultuurregio Zuidrand gaat op zoek naar gedichten over de Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand wil tijdens de Week van de Poëzie van 25 tot 31 januari de regio in de kijker zetten via gedichten

en andere woordkunst. Via een wedstrijd kunnen inwoners uit de Zuidrand hun poëzie over de streek inzenden. Zeven laureaten worden geselecteerd en maken kans om hun woordkunst op film te zien verschijnen tijdens de Week van de Poëzie.

 

De Zuidrand als inspiratiebron

Van 25 tot en met 31 januari 2024 is het week Week van de Poëzie in Vlaanderen en Nederland. Cultuurregio Zuidrand grijpt dit moment aan om woordkunstenaars uit de eigen regio in de kijker te zetten.

Ben jij een dichter, schrijver, of heb je altijd al willen beginnen met het schrijven van poëzie? Grijp dan nu je kans! Schrijf een gedicht geïnspireerd door een bijzondere plek in Borsbeek, Aartselaar, Mortsel, Edegem, Kontich, Lint of Hove en deel jouw woorden en zinnen met de Zuidrand. Laat je creativiteit de vrije loop en kies zelf het plekje en het thema dat jou inspireert.

Stuur je gedicht voor 1 december naar info@dezuidrand.be. Per gemeente selecteert een jury een gedicht. De geselecteerde gedichten worden voorgedragen en gefilmd op het specifieke Zuidrand-plekje dat jou inspireerde. De video-opnames worden tijdens de Week van de Poëzie gepubliceerd.

De zeven laureaten kunnen niet alleen hun gedichten delen met de inwoners van de Zuidrand, ze ontvangen daarnaast een boekenbon t.w.v. 50 euro.

Alle deelnemende dichters krijgen bovendien een uitnodiging voor een inspirerende sessie rond poëzie in 2024.

Meer dan genoeg redenen dus om op ontdekking te gaan in jouw buurt en jouw poëzie in te zenden!

Voor meer informatie en deelname, bezoek onze website op www.dezuidrand.be/weekvandepoezie.

Over Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur

tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: De Zuidrand • Cultuur
Filmpje: Mortsel TV
Eén reactie op “Streekvereniging De Zuidrand doet oproep voor Poëzie schrijvers”
  1. Een tijd geleden stuurde ik enkele gedichten door nav van de poëzieweek.
    Ik kreeg geen reactie over het wel of niet toekomen van de gedichten, ook nadat ik enkele
    mails verstuurde om bevestiging. Niet dat een van mijn gedichten zou gekozen worden, maar ik zag ook geen filmpje verschijnen met enig gelauwerd gedicht.
    Heb ik iets gemist?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *