Video:

Foto: handtekening

MORTSEL – In een bijzondere ceremonie zijn afgelopen vrijdag twee schitterende schilderijen teruggeplaatst in de Sint-Benedictuskerk.

Deze kunstwerken ondergingen een grondige restauratie, en dankzij het vakmanschap van restaurator Patricia Van den Borne en Luc Van Asten, zijn ze nu weer in hun oorspronkelijke pracht te bewonderen.

Eén van de opvallende details tijdens de onthulling was de handtekening die tevoorschijn kwam op één van de schilderijen. Op dit werk werd namelijk de handtekening van de beroemde kunstschilder Pieter van Lint ontdekt. Van Lint was een Vlaamse schilder uit de 17e eeuw, en zijn werken zijn wereldwijd zeer geliefd onder kunstliefhebbers en verzamelaars.

Restaurator Patricia Van den Borne lichtte tijdens de ceremonie ook toe wat het restauratieproces precies heeft ingehouden.

Het was een enorme uitdaging om alle beschadigingen te herstellen en de originele kleuren en details weer naar voren te brengen.

Nu de restauratie is voltooid, kunnen bezoekers van de Sint-Benedictuskerk weer genieten van deze prachtige schilderijen. Ze vormen niet alleen een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed, maar laten ook zien hoe kunst ons kan betoveren en inspireren, zelfs eeuwen na de creatie ervan.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *