Video:

Foto: Speculaas

MORTSEL – Op 25 november bakte oud-leraar PIVA en bestuurslid van de ASG, Albert Van Wassenhove de grootste speculaaspop van Vlaanderen.

Gedurende een week sierde de zoete pop de etalage van het Broodatelier in Mortsel. Klanten konden de grootte en het gewicht van de sint inschatten. Ruim 50 antwoorden werden in een week tijd opgestuurd.

De lengte varieerde van 1,51 tot 2,30 meter. De dikte werd geschat en de lengte. Hoeveel deeg heb je nodig voor zo’n pop? Sommigen kochten een klaas van 30 cm en 260 gram bij bakker Gunther. “Meten is weten”, dacht de klant. Er werd gegokt, gerekend.

Klaas lag op een plank en kreeg een plastic dekentje. “Bruto min tarra is toch netto”, zegt onze minister van onderwijs. Kinderen wilden wel eens proeven, maar bakker Gunther hield een oogje op de koek.

Er mocht niets verloren gaan en hygiëne komt op de eerste plaats. Op woensdag 6 december was het dan zover. De sint werd op de weegschaal gelegd. Zijn BMI werd gemeten. Sommige nieuwsgierige zoetekauwen onderschatten het gewicht.

Voor anderen werd de sint dan weer kilo’s te hoog geschat. De elektronische weegschaal van Gunther Remmers liegt echter niet. De sint weegt 7730 gram in zijn blootje zonder versiering, lintjes noch strikjes en is 184 cm lang.

De ingestuurde antwoorden varieerden van 1501 tot 12780 gram.

Mindy Peeters was de gelukkige winnares zij schatte bijna de lente en gewicht helemaal juist, ze was dol gelukkig, ze mocht de mand uit de handen van onze burgemeester Erik Broeckx ontvangen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *