Video:

MORTSEL – Op 24 oktober neemt schepen Gitta Vanpeborgh ontslag als schepen en wordt zij opgevolgd door Amarildo Vllazeria,

die ook haar bevoegdheden zal overnemen als schepen van wonen, zorg, gelijke kansen en integratie en als voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst.

“Ontslag nemen als schepen om de inwoners van Mortsel beter te dienen. Op het eerste zicht klinkt het tegenstrijdig, maar dat is het niet. De tijd die hierdoor vrijkomt is volledig voorbehouden voor de Mortselaar: voor talrijke huisbezoeken en voor een café-bistro-tournée. Bovendien word ik fractieleider in de gemeenteraad, zetel ik in de raad van bestuur van de nieuwe sociale huisvestingsmaatschappij en zal ik zetelen in de politieraad.” 

De pers werd uitgenodigd op een persmoment op maandag 23 oktober 2023 in café ’t Centrum, Gemeenteplein 1 te Mortsel, waar Gitta Vanpeborgh en Amarildo Vllazeria tekst en uitleg gaven bij de politieke plannen van Gitta en Vooruit I love Mortsel voor het komende jaar :

  • Het komende jaar brengt grote politieke uitdagingen: eerst de nationale en Vlaamse verkiezingen (9 juni 2024) en in het najaar (13 oktober 2024) de lokale verkiezingen. Vooruit I love Mortsel wil die, samen met én voor alle Mortselaren, goed voorbereiden.
  • Daarom willen Gitta en Vooruit I love Mortsel het komende jaar intensief luisteren naar alle inwoners. Grote en kleine zorgen en bekommernissen, positieve voorstellen en kritische bedenkingen: Gitta wil ze graag horen tijdens wekelijkse huisbezoeken en tijdens haar wekelijkse café-en-bistro-tournée. Bovendien kan zij als federaal volksvertegenwoordiger die voorstellen en zorgen ook meenemen naar een programma voor het bredere nationale beleid.
  • In gesprek gaan met de Mortselaren betekent lokaal aanwezig zijn, tijd nemen om te luisteren maar ook digitaal maximaal beschikbaar zijn. Met de nieuwe website https://openhartigmetgitta.be brengen we iedereen online dichterbij. Zo kunnen ideeën en voorstellen ook hun digitale weg vinden. Via de sociale media is dialoog met Gitta altijd mogelijk.

Met Amarildo krijgt Mortsel er alvast een jonge (26!) en gepassioneerde schepen bij.

“Jong maar niet onervaren aangezien ik al 5 jaar als fractieleider van Vooruit zetel in de Mortselse gemeenteraad en gecoacht werd door Gitta. Ik heb ook een duidelijk kompas, namelijk ons bestuursakkoord en het meerjarenplan. En uiteraard zal ik het succesvolle sociaal beleid van Gitta overtuigd verder zetten.”

Persbericht: Gitta Vanpeborgh

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *