Video:

Mortsel viert Dag van de Academies

 

De Dag van de Academies op zaterdag 3 februari 2024 zet de bruisende werking van het deeltijds kunstonderwijs bij een breed publiek in de kijker, dit jaar met een vleugje ‘magie’. De academies in Mortsel nodigen je uit voor een kennismaking met hun aanbod, koffieconcert, een schemertocht, filmvoorstelling en nog meer magische evenementen.

 

Een dag vol ‘magie’

Over heel Vlaanderen en Brussel wordt op zaterdag 3 februari de Dag van de Academies gevierd, een jaarlijkse hoogdag van het deeltijds kunstonderwijs. Elk jaar staat er een thema centraal, in 2024 is dat ‘magie’. Ook de Academie voor Beeldende Kunst Mortsel en de Academie voor Muziek, Woord en Dans laten je kennismaken met de magie van kunst en verbeelding. Bevoegde schepen Livia Moreau nodigt iedereen alvast uit om te komen genieten, en vult nog aan met de woorden van Theodor Adorno: “Kunst is magie, bevrijd van de leugen waarheid te zijn.”

 

Ontdek hier het programma en laat je betoveren door beeldende kunst, muziek, woord en dans.

 

Academie voor Beeldende Kunst Mortsel (ABK)
De ABK nodigt je zaterdag 3 februari van 10.00 tot 16.00 uit voor diverse magische activiteiten. Je mag komen piepen in de ateliers die op dat moment volop bezig zijn. De ateliers Vrije Grafiek & Tekenkunst en Beeldhouwkunst presenteren een expo. Verder staan er ook een fotoshoot met magische maskers, workshops en een betoverend landschap en mysterieus schimmenspel gepland.

 

Op woensdag 31 januari is er al een gratis voorproefje van de Dag van de Academies met de filmvertoning van ‘Nosferatu, eine Symphonie des Grauens’, om 19.00 uur bij de ABK.

 

Academie voor Muziek Woord en Dans (AMWD)

Ook de AMWD doet opnieuw mee op zaterdag 3 februari, met een dag en avond vol magie. Welkom op het koffieconcert waar leerlingen tonen wat ze in huis hebben. Tijdens ‘Orkest in the run!’ wordt er kennisgemaakt met het Academisch Symfonieorkest Mortsel. Er vindt ook een uitwisseling plaats met schoolkinderen uit Beijing in samenwerking met ChinaBelArt om samen muziek te maken. In de foyer zijn er doorlopend vrije workshops met Chinese handwerkjes.

 

De dag wordt afgesloten met een extra magische editie van de schemertocht in FORT 4 waarbij je onderweg zal verrast worden door muziek, dans, vertelling en… donkerte.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsek
Filmpje: ©mortselmedia

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *