Bron Foto: ©Pixaby

MORTSEL – Op vrijdag 3 mei 2024 is het weer zover! Dan schiet de jaarlijkse loopwedstrijd Mortsel loopt! uit de startblokkein en rond FORT 4. We halen al meteen een record aan voorinschrijvingen voor deze 10e editie. 750 lopers trekken alvast naar de shelter in FORT 4 om het beste van zichzelf te geven.

Een wedstrijd voor alle lopers Dat Mortsel loopt! voor alle leeftijden is, staat vast: de jongste deelnemer tot hiertoe is slechts 2 jaar, terwijl ook een 70-plusser de uitdaging aangaat. Om iedereen tegemoet te komen, worden er vier parcours voorzien:

– Kleuter parcours (320 meter): voor de kleinsten is er een parcours voorzien rond de shelter. Een speels begin van de activiteiten.

– Kinderen en G-sporters (640 meter): een deels onverhard parcours, speciaal voor kinderen tot en met het 2e leerjaar en G-sporters van alle leeftijden.

– FORT-ontdekking (1 en 2 km): begeef je op de paden van FORT 4 en ontdek de natuur.

– Natuurloop (5 en 10 km): Neem deel aan de ultieme uitdaging! Doorkruis het historische FORT 4 en bewonder het schilderachtige Klein-Zwitserland op de 5 km of 10 km route.

10e editie

Speciaal voor de 10de editie krijgt iedereen een herinneringsmedaille en kan je een foto nemen bij de photowall. Een fototentoonstelling laat de start van Mortsel loopt! zien van 2013 tot nu. Elke loper die als 10de over de meet komt, krijgt een prijs. Bij de kleuterloop mogen de eerste 10 op het podium staan en krijgen ze allen een gouden medaille. De prijzen worden uitgereikt door Special Olympiërs Sofie Bruyninckx en Thibeau Bastien. Ook de M-krak ambassadeur Lieve Van den Wouwer zal van de partij zijn.

 

Inschrijvingen

De 750 voorinschrijvingen maken duidelijk dat er al veel liefhebbers warmlopen voor de wedstrijd. De online voorinschrijvingen zijn intussen afgelopen. Je kan je wel nog ter plaatse inschrijven, dan betaal je 1 euro meer. Sprint daarvoor de dag zelf naar de inkom.

‘Deze feestelijke editie gaat dus niet onopgemerkt voorbij en biedt zoals steeds voor elk wat wils! Mortsel bewijst haar sportieve kant eens te meer in de mooie Fortomgeving! Smeer die benen alvast maar in!’ aldus nog schepen Ilse Lacante.

 

Maatregelen Om alles veilig te laten verlopen, worden volgende maatregelen genomen tijdens de loopwedstrijd:

PARKEERVERBOD – VAN 16.00 TOT 22.00 UUR

– In de Goudenregen;

– Op de parking van tennisclub FORT IV – hangar 68 Neerhoevelaan;

– Op de parking naast hangar 68 Neerhoevelaan;

– op de Heirbaan aan de kant van Klein-Zwitserland waar de lopers de berm opdraaien.

 

VERKEERSVRIJ – VAN 16.00 TOT 22.00 UUR

– In de Goudenregen vanaf de uitgang aan de achterzijde van kasteel Cantecroy tot aan de speeltuin.

– In de Cantecroylaan ter hoogte van de ingang naar het kasteel, wat de straat doodlopend maakt.

 

UITGEZONDERD PLAATSELIJK VERKEER

– in de Maxlaan;

– in de Neerhoevelaan.

 

Graag extra aandacht hiervoor:

– Ook dit jaar maakt de rijbaan van de Lodewijk Dosfellei – het gedeelte tussen de fietstunnel en de Fortstraat – deel uit van het parcours. Signaalgevers zullen de lopers op de rijbaan leiden om alles veilig te laten verlopen.

 

– Het parcours loopt over het fietspad op een gedeelte van de Drabstraat en op een stuk van de fietsostrade tussen de Amadeus Stockmanslei en de Lodewijk Dosfellei.

 

Dringende interventies van de hulpdiensten en dokters krijgen te allen tijde doorgang.

 

KOM JE MET DE FIETS?

Zet je fiets in de bewaakte fietsenstalling van 16.30 tot 21.30 uur in de Fortstraat (vlakbij de ingang naar de shelter). De fietsenrekken aan de zomerbar zijn pas bereikbaar na 19.30 uur.

Het volledige programmaoverzicht en alle praktische informatie rond Mortsel loopt! kan je terugvinden via www.mortsel.be/mortselloopt.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *