Foto:

Voor de allereerste keer zal de Cultuurregio Zuidrand een eigen editie van de Vlaamse Kunstendag voor Kinderen organiseren op zondag 19 november.

Op de derde zondag van november verandert de Zuidrand in een bruisende kunstoase voor kinderen en hun families.

Een dag vol kunst

De Zuidrand Kunstendag voor Kinderen is een initiatief dat de verbeelding van kinderen aanspoort en hun creatieve talenten stimuleert. Op deze dag kunnen kinderen genieten van diverse artistieke activiteiten en workshops. Van theater tot film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst, en nog veel meer. Voor ieder wat wils.

“De Zuidrand Kunstendag voor Kinderen is een geweldige kans voor kinderen om kunst op een interactieve manier te verkennen. Het is de eerste keer dat we deze Zuidrand editie organiseren, en we zijn opgetogen om kinderen en kunstenaars samen te brengen in een creatieve omgeving. We kijken uit naar een dag vol kunst en hopen dat dit evenement een groot succes wordt. De deelnemende kunstenaars zijn enthousiast om hun ateliers te openen en zijn nieuwsgierig naar de unieke creatieve expressie van de kinderen. Het is een dag die zowel leerzaam als plezierig zal zijn, en we kunnen niet wachten om te zien hoe de kinderen zich uitleven in de wereld van kunst.”, zegt Stefan Beeldens, bovenlokaal cultuurmedewerker bij Cultuurregio Zuidrand.

Alle activiteiten op een rijtje

De Zuidrand Kunstendag voor Kinderen biedt een scala aan activiteiten en kunstvormen:

  • Ontdek je innerlijke kunstenaar in Hove, waar kinderen kunnen schilderen, kleien, of zelfs hun eigen papier kunnen scheppen.
  • Bij JR BOT in Edegem kunnen kinderen raketten, robotpakken en alien-maskers maken met gerecycleerd materiaal.
  • In Aartselaar kunnen kinderen en volwassenen samen prachtige spekstenen hangertjes creëren, terwijl in hetzelfde dorp jonge juweelontwerpers fantasiejuweeltjes maken, zoals armbanden, kettingen en oorbellen.
  • In Mortsel kunnen kinderen samen met kunstenaars hun eigen kunstwerk maken en de dag afsluiten met een echte vernissage. Bovendien kunnen kinderen en volwassenen in Mortsel deelnemen aan een leuke bewegingsworkshop die aansluit bij het thema van de voorstelling FOON. Deze bruisende dag staat in het teken van kunst en creativiteit voor jong en oud!

“De Zuidrand Kunstendag voor Kinderen is de uitgelezen kans voor mij om mijn passie voor kunst te delen met jonge geesten. Ik kijk er enorm naar uit om samen met kinderen en hun begeleiders aan de slag te gaan met speksteen en mooie hangertjes of amuletten te creëren. Deze dag is voor mij een primeur, en ik waardeer het initiatief van de Zuidrand om kunst toegankelijk te maken voor kinderen. Ik hoop dat deze dag een groot succes wordt en dat de kinderen veel plezier beleven terwijl ze hun creatieve kant ontdekken.”, vertelt deelnemend kunstenaar Bart Callaert.

Reserveren en meer informatie

Voor deelname aan sommige activiteiten wordt een kleine onkostenbijdrage gevraagd. Reserveren is verplicht en kan via:  www.dezuidrand.be/kunstendagvoorkinderen.

 

 Over Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: De Zuidrand • Cultuur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *