De postiljonroutes en de sneukelroutes staan online. Je vindt ze op https://www.dezuidrand.be/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen. We werken verder aan de rubriek ‘Lekker Mortsel’.

Net als de postiljon- en de sneukelroutes krijgt ‘Lekker Mortsel’ een apart blok op de website van de streekvereniging. De rubriek komt dan naast de Postiljonroutes te staan. Onze ambachtelijke producten met een verhaal vind je terug op https://www.dezuidrand.be/zoeken-in-onze-databanken/streekproducten/streekproducten-zuidrand.

 

Na de Brouwerij ‘Gebroeders Hermans’, ‘Biscuiterie Jespers’ , ‘De Roma’s van Mortsel’, ‘De fabrieksschoorsteen van Mortsel’ en ‘Met Gevaert aan tafel’ werken we rond het thema ‘De mosterdfabriek van Mortsel’. Het archief van de familie Decock (Camp’s) werd ondertussen gedigitaliseerd. Albert Van Wassenhove (oud-leraar PIVA – bestuurslid ASG) werkte aan een brochure. Het familieverhaal werd ondertussen uitgeschreven. We werken aan een filmpje.

 

Graag werken we aan een aantal lekkere producten waarin mosterd of pickles de smaakmakers zijn. We stellen een menu samen en sneukelen verder door onze stad.

 

Voorstellen

 

Pieter Michielsen

·         het plukbroodje van Mortsel – het picknickmandje van Mortsel

·         de lunch van de ploeger (a ploughman’s lunch) i.s.m. Côté Sud, Slagerij Beyens, …

·         broodje américain met pickles

STELOY

·         Vis en pickles (voorstellen Eva Van Wichelen, Gertjan, …)

·         tarbot met graantjesmosterdbotersaus en asperges

·         bereiding met heek, schelvis, blauwe leng

Côté Sud

·         kaas- en vleeswaren

·         ingelegde groentjes

·         fruitpickles met mango en ingelegde rode kool

·         de raclettebox van Mortsel met 4 heerlijke Camp’s producten

Danny Kohlberger (Tartuff)

·         Rib eye van Brasvar met pickles

·         snack met ingelegde groentjes

·          ‘a ploughman’s lunch’ – eigen versie

Slagerij Beyens

·         Brasvarhapjes met piccalilly

·         BBQ-gerechtjes

·         aardappeltjes in de schil met fijne mosterd

·         boutjes in een jasje

Mitico Gelato

·         de stadskleuren in een ijsje

Oogst

·         tapas en tartinades

·         verse tapenades

·         humus

Brouwerijen Gebroeders Hermans, Mortselarij en Paul Warmenbol

·         Tipsy-bieren & gerechten

·         Streekbieren Zuidrand

·         Streekbieren De Mortselarij

·         Biodynamische bieren Warmenbol

 

Alles overgieten we met bieren uit Mortsel en de Zuidrand. We sluiten deze culinaire ontdekking af met een ambachtelijk ijsje uit onze stad.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *