De postiljonroutes en de sneukelroutes staan online. Je vindt ze op https://www.dezuidrand.be/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen. We werken verder aan de rubriek ‘Lekker Mortsel’.
Net als de postiljon- en de sneukelroutes krijgt ‘Lekker Mortsel’ een apart blok op de website van de streekvereniging. De rubriek komt dan naast de Postiljonroutes te staan. Onze ambachtelijke producten met een verhaal vind je terug op https://www.dezuidrand.be/zoeken-in-onze-databanken/streekproducten/streekproducten-zuidrand.
Na de Brouwerij ‘Gebroeders Hermans’, ‘Biscuiterie Jespers’ , ‘De Roma’s van Mortsel’, ‘De fabrieksschoorsteen van Mortsel’ en ‘Met Gevaert aan tafel’ werken we rond het thema ‘De mosterdfabriek van Mortsel’. Het archief van de familie Decock (Camp’s) werd ondertussen gedigitaliseerd. Albert Van Wassenhove (oud-leraar PIVA – bestuurslid ASG) werkte aan een brochure. Het familieverhaal werd ondertussen uitgeschreven. We werken aan een filmpje.
Graag werken we aan een aantal lekkere producten waarin mosterd of pickles de smaakmakers zijn. We stellen een menu samen en sneukelen verder door onze stad.
Voorstellen
Pieter Michielsen
· het plukbroodje van Mortsel – het picknickmandje van Mortsel
· de lunch van de ploeger (a ploughman’s lunch) i.s.m. Côté Sud, Slagerij Beyens, …
· broodje américain met pickles
STELOY
· Vis en pickles (voorstellen Eva Van Wichelen, Gertjan, …)
· tarbot met graantjesmosterdbotersaus en asperges
· bereiding met heek, schelvis, blauwe leng
Côté Sud
· kaas- en vleeswaren
· ingelegde groentjes
· fruitpickles met mango en ingelegde rode kool
· de raclettebox van Mortsel met 4 heerlijke Camp’s producten
Danny Kohlberger (Tartuff)
· Rib eye van Brasvar met pickles
· snack met ingelegde groentjes
· ‘a ploughman’s lunch’ – eigen versie
Slagerij Beyens
· Brasvarhapjes met piccalilly
· BBQ-gerechtjes
· aardappeltjes in de schil met fijne mosterd
· boutjes in een jasje
Mitico Gelato
· de stadskleuren in een ijsje
Oogst
· tapas en tartinades
· verse tapenades
· humus
Brouwerijen Gebroeders Hermans, Mortselarij en Paul Warmenbol
· Tipsy-bieren & gerechten
· Streekbieren Zuidrand
· Streekbieren De Mortselarij
· Biodynamische bieren Warmenbol
Alles overgieten we met bieren uit Mortsel en de Zuidrand. We sluiten deze culinaire ontdekking af met een ambachtelijk ijsje uit onze stad.