Foto: © Marinella Geerts Photography (foto: The Flying B's, Sofie Jaeken, Tim De Saeger, Simon Beirens, Lander Torfs en Christel Van den Broek)

2.200 stemmers hebben gekozen: dit zijn de sportlaureaten van 2023

In Boechout werden de sportlaureaten van het afgelopen jaar bekendgemaakt tijdens het Feest van de Sport. Het grote publiek én een vakjury konden hun stem uitbrengen. Acrogymnaste Sofie Jaeken, G-wielrenner Tim De Saeger, voetbaltrainer Simon Beirens, skivrijwilligster Christel Van den Broek, wielerclub The Flying B’s en gymnast Lander Torfs vielen in de prijzen.

De gemeente Boechout en de sportraad vierden vorige vrijdag, tijdens het Feest van de Sport, de sportlaureaten van het afgelopen jaar. Iedereen kon de afgelopen weken mee bepalen wie van de 12 genomineerden de hoofdprijs wonnen.

“Meer dan 2.200 mensen hebben hun stem uitgebracht bij de publieksenquête. En ook de leden van de sportraad, de leden van sportregio Midden-Provincie en de sportlaureaten van vorig jaar mochten als vakjury hun stem uitbrengen”, vertelt schepen van Sport Rudi Goyvaerts. “Nooit eerder was het zo spannend! De uitslagen lagen in sommige categorieën enorm dicht bij elkaar. Door een ex aequo hebben we dan ook niet vijf, maar zelfs zes sterke winnaars”, zegt hij.

Fenomenale sporter 2023
In de categorie ‘fenomenale sporter’ ging de gemeente op zoek naar inwoners die een opvallende sportprestatie hadden neergezet. En dat kan je zeker en vast zeggen van acrogymnaste Sofie Jaeken (18) én G-wielrenner Tim De Saeger (25). Beide deelnemers haalden evenveel stemmen binnen.

Sofie trok in 2023 samen met haar teamleden Mirte en Lauren naar Varna (Bulgarije) om er deel te nemen aan haar eerste Europees kampioenschap acrogym bij de senioren. Daar zorgde het trio meteen voor een uitschieter van formaat: ze wonnen maar liefst drie keer goud! Dat deden ze in de disciplines ‘balans’, ‘dynamiek’ en ‘allround’. In hun afsluitende choreografie torende het Belgische trio met kop en schouders boven de rest uit. Ze scoorden maar liefst 5 punten meer dan de nummer 2, Portugal.

Tim nam vorig jaar dan weer voor de eerste keer deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn. En of dat een succes was! Tim won een gouden medaille in het wielrennen. Tim is niet alleen zelf atleet, hij helpt ook bij de jeugdtrainingen. Deze Wout Van Aert-fan is bezeten door het wielrennen, maar speelt ook graag basketbal en voetbal.

Grandioze trainer 2023
De titel van grandioze trainer gaat naar Simon Beirens (28) die al meer dan 12 jaar trainer is bij Boechoutse VV. Simon verloor zijn hart aan de kinderen van de U6-ploeg die hij enkele jaren geleden training gaf en besloot om dit ploegje te volgen en te blijven trainen. Na tien jaar training aan dezelfde kinderen, is deze ploeg nu kampioen geworden bij de U15. Simon’s doel is dan ook om deze voetballers te blijven begeleiden totdat ze evolueren naar de eerste ploeg van Boechoutse VV. Hij wil hen een goede jeugdbasis en voldoende ervaring meegeven om in de toekomst ook als eerste ploeg te kunnen schitteren op het voetbalveld. Daarnaast traint Simon ook steeds de volgende U6- en U7-ploegen en is hij coördinator middenbouw van de club. Bovendien staat hij al 12 jaar elke zomer als monitor op de gemeentelijke Sportkriebelweken.

Sportieve nieuwkomer 2023
In de categorie ‘sportieve nieuwkomer’ ging de prijs naar de 11-jarige gymnast Lander Torfs. Zo’n 7,5 uur per week is hij bezig met trainen. Als kleuter startte hij bij gymteam Vremde. Hij ging over naar de recreagroep en groeide door tot AGD+ en trampo+ (deze groepen richten zich op ambitieuze gymnasten die geselecteerd worden door de trainers en deelnemen aan wedstrijden in toestelturnen, trampoline en airtrack). Maar dat was voor Lander nog niet voldoende! Bij Movimento in Mortsel begon hij met tumbling. Nu, twee jaar later, traint hij mee op C-niveau. Als hij dit jaar door de drie voorrondes geraakt, kan hij in april deelnemen aan het Vlaams kampioenschap.

Super sportvrijwilliger 2023
Heel wat super sportvrijwilligers in Boechout! Maar de prijs gaat uiteindelijk naar Christel Van den Broek, die zich al vele jaren inzet als vrijwilliger om blinde en slechtziende mensen te begeleiden in de skisport. Elk jaar reist ze mee met Antwerpse skiclub VIGE Zondal naar Italië om een blinde of slechtziende skiër veilig door de sneeuw te loodsen. “Voor we aan de afdaling beginnen, beschrijf ik zo nauwkeurig mogelijk de omstandigheden aan de skiër” legt ze uit. “De skiër gaat dan voorop en ik volg terwijl ik constant aanwijzingen geef.” Bovendien stond Christel, die verpleegkundige is in WZC Sint-Mathildis, in oktober nog 24 uur op de skilatten voor het goede doel VEBES (ledenvereniging van mensen met een visuele handicap).

Sympathieke sportbende 2023
Ook in deze categorie was de spanning te snijden! De winnaar is geworden: The Flying B’s Cycling Club, een toffe fietsclub voor jonge dames en heren die graag fietsen, maar die vooral ook veel plezier willen maken! De club bestaat nog maar één jaar, maar is er nu al in geslaagd om een hechte groep te vormen. Wekelijks trekken ze eropuit om samen leuke ritjes te maken.

Ook alle sportkampioenen van het voorbije jaar werden op het Feest van de Sport in de bloemetjes gezet.

Persbericht: gemeente Boechout
© Marinella Geerts Photography (foto: The Flying B’s, Sofie Jaeken, Tim De Saeger, Simon Beirens, Lander Torfs en Christel Van den Broek)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *