Video:

BOECHOUT – De kleuterschool van de Jan Frans Willemsschool en de muziekacademie in Boechout maken kans op een prestigieuze architectuurprijs.

Het project uit 2019 is één van de genomineerden voor de ‘Building of the Year Award’. De prijs wordt uitgereikt door ArchDaily, wereldwijd de best bezochte architectuurwebsite.

 

Onlangs is het project van de kleuterschool van de Jan Frans Willemsschool samen met de muziekacademie, ontworpen door STAUT Architecten en Perifer, opgenomen op de internationale architectuurwebsite ArchDaily. Alleen de allerbeste architectuurprojecten ter wereld worden hier geselecteerd. Bovendien is het project uit Boechout zelfs genomineerd voor de ‘ArchDaily Building of the Year Award’. Het staat momenteel op de longlist en moet voldoende stemmen krijgen om door te stoten naar de shortlist.

Burgemeester Koen T’Sijen, bevoegd voor Onderwijs: “Ik ben heel trots dat de kleuterschool van de Jan Frans Willemsschool, samen met de kunstacademie, is geselecteerd op de internationale architectuurwebsite ‘ArchDaily’ voor een award in de categorie ‘educatieve architectuur’. Het bewijst dat we ruimtelijk, architecturaal en pedagogisch de juiste keuze maakten. De kleuterklassen liggen rond een grote polyvalente ruimte met een vertelplek. Er is een keuken voor de eerste kooklesjes voor de kleuters en zelfs een buitenklas. Elke klas heeft ook een eigen tuintje, mooi geïntegreerd in een groene speelruimte met een openluchttheater, een speeltuin en fonteinen.”

Persbericht: Gemeente Boechout
Filmpje: © Mortsel Media

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *