Foto:

Om de zoektocht naar opvang voor baby’s en peuters makkelijker te maken, start het Huis van het Kind Boechout met een Lokaal Loket Kinderopvang.

Op dat digitaal platform kan je zien welke opvanginitiatieven er in de gemeente of in je buurt zijn.

 

Boechoutse ouders kunnen voortaan gebruikmaken van het Lokaal Loket Kinderopvang. Zo vinden ze makkelijker opvang voor hun kind. “Het loket biedt heel wat voordelen. Ouders kunnen zich zo richten tot één centraal infopunt dat hen in contact brengt met een geschikte opvangplaats”, legt burgemeester Koen T’Sijen uit. “Door de samenwerking met ons Huis van het Kind kan het platform aan zoveel mogelijk vragen van gezinnen tegemoetkomen. Bovendien maakt het platform de toegang tot opvang voor elke ouder laagdrempelig. En dankzij de samenwerking met zorginstanties is er aandacht voor kwetsbare gezinnen en kinderen met specifieke zorgbehoeften”, zegt hij.

Hoe werkt het?

Ouders loggen zich eerst in op de website https://opvang.vlaanderen. Daar kunnen ze een aanvraag indienen bij verschillende opvanglocaties. Dat kunnen locaties in Boechout of Vremde zijn, maar evengoed locaties in de ruime regio, op weg naar het werk. Wanneer de aanvraag is afgerond, wordt ze meteen doorgestuurd naar de gekozen opvanglocatie(s). Zij kunnen de aanvraag dan accepteren of weigeren (wanneer er geen plaats is).

Als ouder kies je altijd zelf waar je kind terechtkomt. Wie ingaat op een opvangvoorstel, krijgt eerst een kennismakingsgesprek. Daarna kan je beslissen om al dan niet voor die locatie te kiezen. Je bent altijd vrij om voor een andere kinderopvang te kiezen.

 

Wie vragen heeft over het Lokaal Loket Kinderopvang of hulp nodig heeft bij een aanvraag, kan terecht bij het Huis van het Kind Boechout. Een afspraak maak je via 03 460 06 81 of via huisvanhetkind@boechout.be.

Persbericht Gemeente Boechout
Foto’s copyright ©gemeente Boechout

Burgemeester Koen T'Sijen en jeugdconsulent Lieselotte Fonteyne, samen met de vertegenwoordigers van enkele Boechoutse kinderopvanginitiatieven: Marijke en Sonja van De Kleine Berg, Fie van 't Fieluke, Angelica en Sarah van De Kleine Prins.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *