Video:

BOECHOUT – Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag op 10 december opende ook de gemeente Boechout een sterrenregister.

Inwoners die tijdens de zwangerschap hun kindje verliezen, kunnen hun kindje voortaan een plekje geven in dat register.

 

“Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een ingrijpende en emotionele ervaring, ongeacht de duur van de zwangerschap”, legt burgemeester Koen T’Sijen uit. “Als gemeente willen we ouders van een sterrenkindje een hart onder de riem steken door een sterrenregister te openen.”

 

Tot nu toe konden ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap wettelijk gezien geen aangifte of registratie doen. “Met het sterrenregister kan dat voortaan wel. Alle ouders die hun kindje verliezen, ongeacht de duur van de zwangerschap, kunnen hun stilgeboren kindje nu symbolisch laten registreren”, legt de burgemeester uit.

Het sterrenregister staat ook open voor kindjes die al geruime tijd geleden stilgeboren zijn en waarvan nooit eerder enige vorm van registratie opgemaakt kon worden.

Hoe registreren?

Je kindje laten registreren kan op afspraak bij de dienst Burger. Alle informatie vind je op www.boechout.be/sterrenregister. Ouders die dat willen, ontvangen achteraf een symbolische akte.

Persbericht: Gemeente Boechout
Filmpje: © Mortsel Media

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *