Foto:

het zilveren boslabel

Foto:

boomplantdag met de Boechoutse lagere scholen in november 2023

BOECHOUT – Het Agentschap Natuur en Bos wil 4000 ha bijkomend bos creëren. Bosuitbreiding is een belangrijke actie in het kader van klimaatadaptatie.

Met de uitreiking van gouden, zilveren en bronzen ‘boslabels’ wil het agentschap besturen ondersteunen en aanmoedigen om meer bomen te planten. Woensdag werden de labels voor het voorbije plantseizoen uitgereikt.

8.000 bomen in Molenbeekvallei

Om een zilveren boslabel te ontvangen, moet een gemeente of stad 5 ha nieuw bos planten op eigen grond. ‘Met de boomplantactie in de Molenbeekvallei in november vorig jaar werd dat cijfer vlot gehaald’, zegt Kris Swaegers, schepen voor o.a. Klimaat.

“Toen hebben we, samen met onze inwoners en onder begeleiding van de Bosgroepen Antwerpen, op de percelen van de Molenbeekbron in de Hellestraat 8.000 bomen geplant. Het nieuwe bos wordt een plek waar onze kinderen en kleinkinderen tussen de bomen kunnen spelen en waar wij van de natuur kunnen genieten. Ik ben superblij met het zilveren label en ben trots dat we dit als kleine gemeente hebben kunnen realiseren naast de grotere provincies en steden. Voor mij stopt het hier niet. We zoeken verder naar grote maar ook kleinere percelen waar we nog meer groene stapstenen kunnen creëren die zowel mens als dier nodig hebben.”

Persbericht: Gemeente Boechout
Foto’s copyright: ©Gemeente Boechout

 

Meer info en de actuele cijfers op www.bosteller.be.

Foto:

(vlnr): Schepen Kris Swaegers (rechts) en Bert Desomviele van Bos+
(vlnr): Schepen Kris Swaegers (rechts) en Bert Desomviele van Bos+

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *