Video:

WILRIJK – In gesprek met BeterKruispunt rond de problematiek R11 en berm te Wilrijk: de aanval op de berm gaat door.

Ondertussen staan er weer enkele nieuwe gele borden.

 

De R11, ook wel bekend als de Ring rond Antwerpen, is een belangrijke verkeersader in en rond de stad. Echter, de afgelopen jaren is er veel ophef ontstaan rondom de berm van de R11 ter hoogte van Wilrijk. Deze berm wordt namelijk bedreigd door verschillende plannen en infrastructuurprojecten.

 

Een van de organisaties die zich inzet voor het behoud van deze berm is BeterKruispunt. Deze vereniging heeft als doel om de leefbaarheid en veiligheid van verkeersknooppunten te verbeteren, maar tegelijkertijd ook te zorgen voor het behoud van groene ruimtes en bermen.

 

Onlangs hebben enkele leden van BeterKruispunt weer een kijkje genomen bij de berm van de R11 in Wilrijk. Wat zij daar aantroffen waren enkele nieuwe gele borden die aangeven dat er weer nieuwe plannen zijn voor dit gebied. Ditmaal zou de berm plaats moeten maken voor een uitbreiding van de bestaande infrastructuur.

Deze nieuwe ontwikkeling zorgt uiteraard voor onrust en bezorgdheid bij BeterKruispunt en vele andere omwonenden. De berm van de R11 heeft namelijk niet alleen een esthetische waarde, maar ook een ecologische en sociale waarde. Het biedt een groene buffer tussen het drukke verkeer en de omliggende woonwijken, en is daarnaast een belangrijke habitat voor diverse diersoorten.

 

BeterKruispunt pleit dan ook voor een zorgvuldige afweging tussen de behoefte aan nieuwe infrastructuur en het behoud van de berm. Zij wijzen op alternatieve oplossingen, zoals het verbeteren van de verkeersdoorstroming op andere plekken in plaats van het inpikken van de berm in Wilrijk.

 

Het is belangrijk dat de overheid en beleidsmakers luisteren naar de bezorgde stemmen van omwonenden en organisaties zoals BeterKruispunt. Door samen in gesprek te gaan, kunnen er wellicht compromissen worden gevonden waarbij zowel de mobiliteitsbehoeften als het behoud van groene ruimtes worden gewaarborgd.

De aanval op de berm van de R11 in Wilrijk gaat dus nog altijd door, maar met actieve betrokkenheid van belanghebbenden kan er hopelijk een evenwichtige oplossing worden gevonden. Laten we hopen dat er naar de stem van BeterKruispunt wordt geluisterd en dat deze waardevolle groene ruimte behouden blijft voor komende generaties.

Ook meer info op: www.beterkruispunt.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *