Video:

MORTSEL/ANTWERPEN – Afgelopen donderdag was het weer zover, de viering van Witte Donderdag vond plaats in het Julianusgasthuis te Antwerpen.

Elk jaar wordt op deze dag de pelgrimstafel gehouden, een eeuwenoude traditie die deel uitmaakt van het religieuze erfgoed van de stad.

Witte Donderdag is een belangrijke dag binnen het christendom, aangezien het de dag is waarop Jezus het Laatste Avondmaal met zijn discipelen deelde. Deze gebeurtenis wordt tijdens de pelgrimstafel in het Julianusgasthuis herdacht en gevierd.

Het Julianusgasthuis, gelegen in het hart van Antwerpen, is een historisch pand dat al eeuwenlang een belangrijke rol speelt in de religieuze gemeenschap van de stad. Het is een plek waar pelgrims, gelovigen en nieuwsgierige bezoekers samenkomen om te bidden, te mediteren en deel te nemen aan de traditionele pelgrimstafel.

Tijdens de pelgrimstafel worden de bezoekers ondergedompeld in een sfeer van bezinning en spiritualiteit. Er worden gebeden uitgesproken, hymnes gezongen en er vindt een symbolische voetwassing plaats, die herinnert aan het gebaar dat Jezus stelde tijdens het Laatste Avondmaal.

De pelgrimstafel is tevens een gelegenheid om samen met anderen te genieten van een eenvoudige maaltijd. Dit symboliseert de gemeenschap en het delen van de overvloed die God ons schenkt.

Het bijwonen van dit jaarlijkse evenement in het Julianusgasthuis is zowel voor gelovigen als voor niet-gelovigen een unieke kans om kennis te maken met de rijke religieuze geschiedenis van Antwerpen.

De pelgrimstafel op Witte Donderdag brengt mensen van verschillende achtergronden samen en biedt een moment van verbondenheid en bezinning. Het is een traditie die al vele generaties lang standhoudt en een belangrijke rol speelt in het culturele leven van de stad.

Of men nu op zoek is naar spiritualiteit, geïnteresseerd is in de geschiedenis van Antwerpen of gewoon benieuwd is naar de tradities van de stad, de pelgrimstafel in het Julianusgasthuis is zeker de moeite waard om bij te wonen. Het biedt een unieke ervaring die zowel informatief als inspirerend is, en een inkijkje biedt in de rijke religieuze tradities van deze prachtige stad.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *