Video:

Nieuwe regionale subsidies voor jouw erfgoedproject

Vanaf 2024 kan je via Erfgoedcel Zuidrand een subsidie aanvragen voor jouw cultureel erfgoedproject.

Via twee subsidielijnen (kleine en grote projecten) geeft de Erfgoedcel jouw project een duwtje in de rug. De eerste deadline valt op 15 maart 2024.

Projectsubsidies voor cultureel erfgoed

Vanaf 2024 zal je voor het eerst subsidies kunnen aanvragen bij Erfgoedcel Zuidrand voor kleine of grotere erfgoedprojecten uit de Zuidrand-regio.

“We merken dat vele verenigingen en personen in onze regio met erfgoed aan de slag gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ontwikkeling van een nieuwe reus zoals vorig jaar in Edegem, maar even goed om het ontsluiten van verhalen of collecties in erfgoedwandelingen, tentoonstellingen, publicaties en podcasts.”, vertelt voorzitter Bart Seldeslachts. “Daar willen we met Erfgoedcel Zuidrand onze schouders onder zetten. Iedereen die een idee heeft om met erfgoed aan de slag te gaan, kan een aanvraag indienen. Het gaat om een project dat maximum 2 jaar loopt en waarbij we maximum 750 euro subsidiëren vanuit de erfgoedcel.”

Wie een project wil indienen, kan dat jaarlijks op 15 maart of 15 november via het aanvraagformulier op www.dezuidrand.be. Niet zeker of jouw project in aanmerking komt? Je kan online het reglement nalezen of contact opnemen met Erfgoedcel Zuidrand.

Andere subsidiemogelijkheden voor bovenlokale projecten

Wie een bovenlokaal cultuur- of erfgoedproject wil realiseren in de Zuidrand, kan via de website www.dezuidrand.be meer informatie opzoeken over de verschillende subsidielijnen. Zo kan je voor 1 maart 2024 een subsidie voor een bovenlokaal cultuurproject indienen bij de Vlaamse Gemeenschap, maar wordt ook een microsubsidie voorzien voor de programmatie van jazz en/of blues in de regio.

 

Erfgoedcel Zuidrand

Erfgoedcel Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultureel erfgoed tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Erfgoedcel Zuidrand werkt aan het regionaal cultureel erfgoedbeleid, om zo samen met partners de aandacht en zorg voor tradities, collecties en archieven te vergroten.

Erfgoedcel Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: Streekvereniging De Zuidrand

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *