Affiche

Foto copyright: ©De Zuidrand-cultuur

Het weekend van 26 en 27 april staat in het teken van muzikaal talent in de Zuidrand tijdens het Lokale Helden weekend.

Het muziekplatform Vi.Be en Cultuurregio Zuidrand nodigen iedereen uit om lokale artiesten en organisatoren te ontdekken en te steunen. Met een breed aanbod van genres en evenementen is er voor elke muziekliefhebber wat te vinden. Van blues tot punk, van intieme café-optredens tot grote buitenfestivals, Lokale Helden zet lokaal talent in de schijnwerpers.

In Edegem geniet je van het muziek- en bierenfestival “Onder de Kerktoren”. Terwijl Mortsel tijdens het Free Podium & DJ’s evenement in JOC Mortsel jong talent in de kijker zet. Hove trakteert je op een avond vol stevige muziek bij Trash Casette, en in Kontich krijgen jonge muzikanten een podium op het Schoolrock Festival en in de cultuurkapel Altena. Aartselaar belooft een bijzondere avond met de allereerste Blues Battle, georganiseerd door Knight Knight vzw, waar blues centraal staat.

Meer info vind je op www.dezuidrand.be/lokalehelden24.

Aartselaar: Het Begin van een Nieuwe Blues Vibe


In Aartselaar wordt dit jaar een bijzondere primeur gepresenteerd: de allereerste Blues Battle in de Zuidrand, georganiseerd door de nieuwe Knight Knight vzw. Met als gastheer het Cultureel Centrum van Aartselaar belooft dit event op vrijdag 26 april een sfeervolle en unieke avond te worden, gevuld met live bluesmuziek en een afsluitende Dj-act.

David en Tom de Ridder, de drijvende krachten achter Knight Knight vzw, delen hun enthousiasme: “De Blues Battle is meer dan alleen een evenement. Het wordt een startpunt voor een beweging die bluesmuziek in de schijnwerpers zal zetten in de Zuidrand. Wij zijn blij met de steun van Cultuurregio Zuidrand. Hun steun stelt ons niet alleen in staat dit evenement van de grond te krijgen, maar biedt ons ook de kans om de blues over de zeven gemeenten van de Zuidrand te verspreiden. Het is onze ambitie om een platform te bieden aan lokaal talent en de liefde voor de blues te delen met een breder publiek. Samen hopen we dit genre te laten groeien en te bloeien in onze gemeenschap. Wil je getuige zijn van de start van Blues Zuidrand? Kom dan zeker vrijdag onze primeur beleven in Aartselaar.”

Edegem: Feest en Muziek “Onder de Kerktoren”

 

Café De Hoogmis in Edegem transformeert tijdens het Lokale Helden weekend tot een bruisend festivalterrein. Met “Onder de Kerktoren” vieren ze niet alleen hun eigen verjaardag, maar ook de lokale muziekscene. Bezoekers kunnen genieten van live optredens, terwijl het aangrenzende Bierenfestival voor de nodige verfrissing zorgt. Een juiste combinatie van muziek en gezelligheid staat garant voor een ideale Lokale Helden avond én nacht.

 

Mortsel: Spotlight op Aanstormend Talent


De jeugd van Mortsel krijgt op zaterdag 27 april een unieke kans om hun muzikale talenten te tonen tijdens het Free Podium & DJ’s evenement in JOC Mortsel. Deze avond biedt een platform aan diverse jonge artiesten die klaar zijn om ontdekt te worden. Het belooft een verzameling van muziekstijlen en -talenten te worden, die de muzikale toekomst van de regio in de verf zet.

Hove: Een Nacht Vol Stevige Klanken

 

Tjok Hove transformeert op zaterdag 27 april in het epicentrum van stevige, luid klinkende muziek tijdens de lokale editie van Trash Cassette. Het concept wordt steeds bekender en op 27 april wordt de focus gelegd op lokaal talent. Dit evenement belooft een breed scala aan energieke optredens die gegarandeerd je hart sneller doen slaan.

Kontich: Een Muzikale Ode Aan Lokaal Talent

 

In Kontich vindt op zaterdag 27 april het Schoolrock Festival plaats en de Battle of the Bands, georganiseerd door Sint Rita College en de Cultuurdienst van Kontich. Deze evenementen zijn het hoogtepunt voor muzikanten die hun passie delen. In de avond opent de Kontichse cultuurkapel Altena vanaf 19u haar deuren voor een avond vol emotie en creativiteit met de 16 jarige Marieke Van Waes en de topband Scarlet Jackdaw.

Overzicht Evenementen Lokale Helden:

 

 

Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: De Zuidrand – Cultuur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *